Logitech G Powerplay
Logitech G Powerplay Review: De beste gamingmuis voor competitieve spelers

Als je competitief PC-spellen speelt, heb je waarschijnlijk al gehoord van het concept van muismatten. Voor het geval je het niet weet, of onder een steen hebt geleefd: muismatten zijn kleine kussentjes die worden gebruikt om de wrijving bij het gebruik van je muis te verminderen. Er wordt gezegd dat het verminderen van wrijving uw nauwkeurigheid en precisie verbetert. Dit betekent dat wanneer je een spel speelt, je bewegingen automatisch op het scherm in kaart worden gebracht zolang er geen weerstand is van de muismat. Dus als je een gaming muis hebt met een hoge DPI en bewegingssnelheid, is het aanbevolen dat je een goede gaming muismat krijgt. Aan de andere kant van het spectrum geven sommige spelers de voorkeur aan low-tech methoden zoals het dragen van sokken over hun muis voor extra grip of zelfs het bedekken van hun trackpad met duct tape om elke wrijving ervan te elimineren. Waarom? Omdat deze methodes in de meeste gevallen beter werken dan de fancy methodes.

Wat is de beste muismat voor competitieve gamers?

Als je competitief speelt, wil je een muismat die de bewegingen van je muis zo dicht mogelijk benadert. Als er namelijk wrijving is tussen uw muis en de onderlegger, zullen uw nauwkeurigheid en precisie daaronder lijden. Als u bijvoorbeeld een RTS-spel speelt en op een gebouw op honderden pixels afstand moet klikken, wilt u zo nauwkeurig mogelijk zijn wanneer u uw muis naar dat gebouw beweegt. Als er enige wrijving is tussen de pad en je muis, kun je verwachten dat je het gebouw behoorlijk mist. Om wrijving te minimaliseren als je competitief speelt, wil je dus een gladde muismat. Als je meer een casual gamer bent die graag af en toe wat rommelt op zijn computer, kun je nog steeds profiteren van de beste muismat op de markt. Het is gewoon dat je je geen zorgen hoeft te maken over het perfect krijgen van je handen voor het gamen.

Wat maakt een goede gaming muismat?

Zoals we hierboven al zeiden, is het verminderen van wrijving het doel van een goede gaming muismat. Wat je wilt zoeken is een muismat die een gladde afwerking heeft op het oppervlak. Hij moet zo vlak mogelijk zijn. Een goede muismat moet ook groot genoeg zijn zodat je hand niet te veel hoeft te bewegen terwijl je de muis gebruikt. Een muismat met een rubberen basis voorkomt dat de muismat beweegt terwijl u hem gebruikt. Die rubberen basis voorkomt dat uw muis te veel beweegt en helpt wrijving te voorkomen. Als u een muis met een hoge DPI gebruikt, wilt u ook een muismat met een hoge CPI (of CPI-bereik). Een muismat met een hoge CPI houdt uw cursor altijd op het scherm. Een muismat met een lage CPI daarentegen laat de cursor aan de rand van het scherm staan, waardoor het moeilijker wordt om je doel te raken.

Razer Firefly – De beste voor allround gebruik.

Deze muismat is ideaal voor gamers die geen specifieke behoeften of eisen hebben. Het is goedkoop, heeft een rubberen basis, en werkt goed met elke muis. Het beste eraan is dat hij een glad rubberen oppervlak heeft met een verwaarloosbare hoeveelheid weerstand. Het werkt goed voor casual gamers die een gladde muismat willen die goed genoeg presteert voor het draaien van Windows en algemeen browsen. De Firefly is ook ideaal voor esports gamers die de hoeveelheid beweging tussen hun muis en de pad willen beperken.

Razer Goliathus – De beste voor MMO spelers.

Deze muismat is speciaal gemaakt voor MMO ( massively multiplayer online ) spelers die een wrijvingsarm oppervlak willen. Het heeft een speciale rubberen basis die wrijving vermindert tot het laagst mogelijke niveau. Dit vermindert de hoeveelheid beweging in je hand en minimaliseert de hoeveelheid beweging op het scherm. Als u een MMO speelt zoals World of Warcraft of een ander spel waarbij u uw muis veel moet bewegen, dan is de Goliathus de beste muismat voor u. Hij heeft ook een gestructureerd oppervlak waardoor je gemakkelijk kunt zien waar je hand naartoe moet. Je krijgt een beetje weerstand op de muismat zodat je je hand niet per ongeluk te ver van de muis beweegt.

Corsair MM300 – Goede keuze voor FPS en RTS gamers.

Als je een competitieve FPS- of RTS-speler bent, wil je een muismat met een hoge DPI en een hoge volgsnelheid. In dat geval moet je de Corsair MM300 overwegen. Deze heeft een maximale DPI van 4.096, wat meer dan genoeg is voor competitieve FPS-gaming. Wat geweldig is aan deze muismat is dat het een getextureerde rubberen basis heeft, zodat het niet beweegt terwijl je de muis gebruikt. Het is een goede optie als je niet wilt omgaan met een dure muismat terwijl je een beginner bent.

Steelseries QcK+ – De beste als je zweethanden hebt tijdens het gamen.

Als je een competitieve gamer bent die zweethanden heeft tijdens het gamen, dan is de QcK+ de beste muismat voor jou. Hij heeft een speciaal oppervlak dat de hoeveelheid wrijving op zweterige handen vermindert. Het heeft ook een hoge CPI, zodat uw cursor op de rand van het scherm blijft en u een nauwkeurige treffer op uw doel kunt krijgen. De QcK+ is het beste voor gamers die last hebben van zweterige handpalmen door hoge spanningen tijdens een game.

Conclusie

Voor de beste ervaring tijdens alle soorten games raden we aan een gamingmuis van hoge kwaliteit en een goede gamingmuismat aan te schaffen. Als je een competitieve gamer bent, wil je een muismat met een hoge DPI en een hoge volgsnelheid. Zo kun je je bewegingen op het scherm afstemmen en tegelijkertijd de wrijving tussen je hand en de muis verminderen. Als u casual games speelt, kunt u nog steeds profiteren van de beste muismat op de markt. Je hoeft je alleen geen zorgen te maken dat je handen perfect zijn voor het gamen.