Controleer het gewicht en de maat.

De muis wordt geleverd met 3 gewichten. Ze zitten aan de onderkant en je kunt ze eraf halen of met een muntje erin schroeven. Hierdoor pas je het gewicht van de muis naar wens aan. Zonder het gewicht weegt de muis 115 gram, en de drie gemonteerde muizen wegen 135,5 gram.

Voor de MM710 is gekozen voor de reguliere open behuizing in deze categorie. De behuizing is aan alle kanten voorzien van zeskantige gaten, voornamelijk om gewicht te besparen. Het bespaart niet alleen gewicht, het zorgt er ook voor dat de behuizing stijver aanvoelt, wat prettig is. Deze kleine muis is ook erg populair.

Het gewicht kan ook komen door de extra lagen die Trust in de behuizing heeft verwerkt. De GXT 960 heeft de bekende honingraatgaten in de schaal, waardoor hij lichter is. Om te voorkomen dat vuil, vocht en stof zich ophopen in de muis, heeft Trust echter een dunne laag wit onder de zwarte behuizing aangebracht. Omdat de extra lagen de hele bovenkant en zijkanten bedekken, voegt het nogal wat gewicht toe.

Test het muiswiel en de knoppen.

Naast de gebruikte materialen (kunststof met een gedeeltelijke rubberen coating op het aluminium frame) is ook de vorm zorgvuldig gekozen. De licht ondersteunde duim aan de onderkant biedt gemakkelijke toegang tot de drie knoppen aan de linkerkant van de muis. Ik dacht eerst dat die grote rode knop misschien in de weg zou zitten, maar dat is niet erg. De sniper-knop kan licht worden ingedrukt, maar dit is geen toeval.

Met je gamingmuis zou je zelfs de kleinste dingen met de cursor moeten kunnen bewerken. Aan de ene kant mag de cursor niet heen en weer springen (zogenaamde “jitter”, veroorzaakt door een defecte muissensor), aan de andere kant mag hij niet te veel schuiven, maar ook niet veel weerstand bieden wanneer werken.

Dit is een echte gamemuis. Je ziet het meteen als je het in je hand houdt. Alles is stijlvol en stoer voor de ultieme look. Met deze muis kun je je spel naar een hoger niveau tillen. Omdat de verschillende knoppen bijzonder gevoelig werken, ben je automatisch sneller dan je tegenstander. Ook is de VicTsing MM057 erg snel op gladde oppervlakken. Deze muis zal nooit vast komen te zitten, zodat je altijd op je best kunt spelen. Natuurlijk wil je het spel niet verliezen door een haperende muis. Verder is het een draadloze muis die zich geen zorgen hoeft te maken over verwarde kabels.

Upgrade de firmware indien nodig.

Logitech heeft een firmware-update uitgebracht voor de G203 Gaming Mouse. Meestal zullen dergelijke updates slechts kleine wijzigingen aanbrengen, maar dit is een relatief grote update die zelfs enkele grote wijzigingen in de canonieke lijst met zich meebrengt. Volgens Logitech hebben ze veel geleerd bij het ontwikkelen van de Hero-sensor, die ook op de bestaande G203 Prodigy kan worden toegepast.

EDIT: ik gebruik standaard een cpi van 800 (desktop 1440p), dus ik zou persoonlijk de cpi-schakelknop niet missen, maar het is mogelijk dat dit een dealbreaker is als het een must voor je is. Voor de FK2 zit hij aan de onderkant, dus ook tijdens de vlucht niet gemakkelijk te gebruiken

Ontopic: Zou niet echt een Cooler Master MM710 of een Glorious Model D willen of wat dan ook met al die gaten, het is echt vervelend, en dan heb je 1 of 2 jaar alle rotzooi in je lichaam, of zelfs meer, nee bedankt, geef me er een die gesloten en draadloos is, bij voorkeur bluetooth.